7/11/2012

Zelfportretten


2012

"Een zelfportret is een portret dat een kunstenaar (vooral kunstschilders en gespecialiseerde portretschilders) van zichzelf maakt. Om dit te bereiken wordt traditioneel voor een spiegel geposeerd, maar tegenwoordig, met het vervagen van de grenzen tussen de kunstdisciplines, kan dat bijvoorbeeld ook een filmcamera zijn. Zelfportretten kunnen drie doelen hebben. Ten eerste het slechts afbeelden van de kunstenaar, bijvoorbeeld als statussymbool voor een mecenas, ten tweede het afbeelden van de kunstenaar in een groter tafereel, figurerend als commentaar of grap, ten derde het psychologisch benaderen van de eigen persoon. Deze drie mogelijkheden komen naargelang de tijd en smaak in andere verhoudingen voor." Aldus wikipedia.

Januari 2011 begon ik met een 52-project want ik zou en ik wou beter worden in fotografie. Niet dat ik toen der tijd ook maar durfde te zeggen dat ik aan fotografie deed, want ik maakte alleen maar foto's. Ik wou jullie door middel van wat foto's van dat 52-project een beetje meer over mezelf vertellen.
Dit is één van de mooiste foto die ik heb gemaakt vind ik zelf, voor deze foto heb ik iets gedaan wat ik nog nooit eerder had gedaan : experimenteren met kunstlicht. Verder betekend de foto ook echt iets voor mij en kan ik die week me nog precies herinneren.
In deze foto vind ik mijn pose heel erg gaaf (& mijn winterjas), verder was de foto heel spontaan omdat ik hem gelijk uit school heb genomen omdat het anders te donker zou zijn. Eigenlijk had ik die dag helemaal geen tijd om de foto te maken, toch deed ik het.
I'm insane in the brain You're not already...
Adele - Fiasco

Dat was de tekst die ik onder de foto had geschreven, ik vind de schaduw in deze foto heel erg mooi!
Ik ben dol op water en het strand, ook laat het me een beetje denken aan één van mijn favoriete sprookjes "de kleine zeemeermin".
Dit is ook één van mijn absolute favorieten, de omgeving, de vogels en de simpele houding zorgen voor een simpele foto maar toch met een speciaal iets door de vogels.
Helemaal niet bijzonder, het is vooral het moment en de omgeving in deze foto die er voor zorgen dat deze foto zo speciaal voor mij is. De foto is gemaakt in Zweden hoog in de bergen bij een meer.

Zoals jullie kunnen zien is het verschil nogal groot tussen de foto's (althans dat vind ikzelf). Ik ben nog druk op zoek naar een eigen stijl, het enigste wat ik weet is dat ik met mijn foto's de kijker nieuwsgierig wil maken naar meer, naar het verhaal. Of dit lukt? Ik weet het niet maar ik hoop dat ik hier over een tijdje volmondig "ja" op kan zeggen. Vanaf nu kunnen jullie mijn zoektocht naar mijn stijl volgen!

12 opmerkingen:

 1. Ik vind het mooi!
  X leila in wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, mooie portretten! Ik hoop dat ik op een dag zulke mooie foto's kan maken. (:

  http://peachesandmondays.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supergaaf gedaan! Je bent een mooi meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, stuk voor stuk prachtige foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie foto's, vooral die op het strand met de foto's.
  Alleen, ik denk dat je helemaal niet per se op zoek zou moeten naar een eigen stijl hoor! Ik teken zelf ook heel veel en doe súperveel verschillende stijlen, lekker experimenteren en dat is alleen maar goed. Eigen stijl komt vanzelf wel als je veel oefent en uitprobeert, daar hoef je niet naar te zoeken, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen